Знайомство іноземних гостей з трипільською культурою

З метою ознайомлення іноземних гостей з історією України, багатовіковою культурою українського народу 8 жовтня 2017 року делегації міст-побратимів відвідали Державний історико-культурний заповідник «Трипільська культура», що знаходиться у селі Легедзине Тальнівського району Черкаської області та є досить популярним не тільки в Україні, а й за її межами.

Така подорож дала можливість гостям не лише побачити, а й доторкнутись до музейних експонатів, яким понад 5 тисяч років, переглянути фільм про розкопки, до яких залучали студентів історичного факультету Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини та Національного університету «Києво-Могилянської академії». Спільно з місцевими жителями працівники заповідника, студенти знайшли рештки житла та предметів побуту трипільських поселень, на основі яких були виготовлені макети та фотографії, які свідчать про їх життєвий устрій та звичаї.

Іноземні гості переглянули мільтфільм нашого земляка Сашка Лірника «Моя Країна» та фрагмент документального фільму про життя трипільців.

Делегації із зацікавленням слухали розповідь директора заповідника Владислава Чабанюка, під час якої задавали питання та міркували над важливістю славного минулого Черкаської землі, її загадки та таємниці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *