Представництво UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні презентує проект мобільного застосунку для жінок, що постраждали від насильства

Представництво UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, презентує проект мобільного застосунку для жінок, що постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства, або перебувають у групі ризику.

Застосунок створено у співпраці з Міністерством Внутрішніх Справ України та Національною Поліцією за підтримки уряду Великої Британії. Застосунок спрямований на полегшення отримання допомоги тією категорією жінок, які не мають можливості подзвонити у поліцію через фізичні особливості (наприклад, особи з порушенням слуху), тотальний контроль особистого життя, відсутність коштів на рахунку тощо.

Мобільний застосунок надає можливість викликати поліцію через кнопку «SOS», без дзвінка на 102. У такому випадку спілкування телефоном з оператором можна уникнути, адже поліція приїде знаючи про специфіку випадку (домашнє насильство) за геолокацією або вказаною при реєстрації адресою.

Зовнішній інтерфейс застосунку замасковано під звичайний мобільний застосунок у телефоні жінки. Кнопка виклику поліції, корисна інформація та контакти інших служб допомоги у випадках домашнього або гендерно зумовленого насильства, доступні тільки у прихованому інтерфейсі, доступ до якого має лише власниця телефону.

Головна ціль проекту   — максимально поінформувати жінок, залишаючись непомітними для чоловіків.

Мета проекту — донести інформацію до якомога більшої кількості жінок, щоб вони мали доступ до інструменту, здатного врятувати життя в кризових ситуаціях.

Для отримання деталей щодо завантаження та роботи із застосунком необхідно  звертатися  на гарячу лінію 116 123 або писати  в особисті повідомлення на сторінку «Розірви коло».

Адреса Фонду:  Фонд народонаселення ООН ● Представництво в Україні ● вул. Шовковична, 42-44, Київ, Україна 01024 Тел +380 44 281 3231 ● Факс +380 44 281 3233 ● ukraine.office@unfpa.org ● ukraine.unfpa.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *