«Досвід роботи сучасних реабілітаційних центрів у територіальній громаді в період децентралізації» на Всеукраїнському навчальному семінарі ГО «ВГООІ» «Гармонія» в м. Умань

З 18 по 22 листопада  2021 року в місті Умані за підтримки Мінсоцполітики України, Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю  та сприяння Уманської міської ради відбувся Всеукраїнський навчальний семінар «Досвід роботи сучасних реабілітаційних центрів у територіальній громаді в період децентралізації», який проводила громадська організація «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю «Гармонія». В рамках Всеукраїнського навчального семінару 19 листопада  в актовій залі адміністративного будинку Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАН України відбулося пленарне засідання.

У зібранні Всеукраїнського рівня взяли участь з усіх регіонів України представники громадських організацій, органів соціального захисту, центрів реабілітації.

 Відкрив семінар Президент ГО «Всеукраїнська громадська організація осіб з інвалідністю  «Гармонія», кандидат економічних наук, Заслужений працівник соціальної сфери України Юрій Антропов.

За дорученням міського голови Плетньової Ірини зі словами вітання до учасників семінару звернувся Грабовий Володимир – голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, науки, культури, сім’ї, молодіжної політики та спорту міської ради, побажав плідної співпраці та розроблення пропозиції по покращенню соціального захисту населення.  

Досвід роботи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини щодо  соціально-психологічної реабілітації людей з інвалідністю в умовах цифровізації презентувала Оксана Кравченко, декан факультету соціальної та психологічної освіти, професор кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, доктор педагогічних наук.  Директорка КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи ЧОР» Масенко Наталія подякувала за співпрацю у вирішенні питань реабілітації осіб з інвалідністю, наголосила про необхідність створення реабілітаційних установ для забезпечення реабілітаційними послугами осіб з інвалідністю, визначеними Індивідуальними програмами реабілітації.

Виступили та поділилися досвідом щодо роботи реабілітаційних центрів в територіальних громадах директор Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради  Євгеній Данченко, заступник міського голови, начальник управління соціального захисту населення Первомайської міської ради Ольга Колесніченко, начальник управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради Слов’ян Воронецький. Присутніх ознайомлено з Уманським досвідом роботи по наданню соціально-реабілітаційних послуг населенню.

Представники з 19 регіонів України виступали зі своїми пропозиціями та проблемними питаннями з питань реабілітації та соціального захисту осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів.

Підсумовуючи виступи, Президент ГО «ВООІ» «Гармонія» Юрій Антропов узагальнив проблемні питання щодо роботи реабілітаційних установ в період децентралізації, доступності в отриманні реабілітаційних послуг особами з інвалідністю та запропонував подати свої пропозиції для узагальнення.  Повідомив, що за результатами роботи навчального семінару всі пропозиції будуть направлені у вищі органи влади для врахування під час внесення змін до чинного законодавства.

Під час роботи Всеукраїнського навчального семінару учасники семінару ділилися гарними враженнями, кращими надбаннями, ознайомилися з роботою: Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок», Центру комплексної професійної реабілітації «Барвінок», Реабілітаційного комплексу для людей з особливими потребами «Гармонія», Комплексу надання соціальних послуг вразливим особам –                               с. Дмитрушки, 2, Будинку ветеранів.

Протягом семінару представники заходу  відвідали визначні місця і пам’ятки м. Умань: Національний дендрологічний парк «Софіївка», Уманський краєзнавчий музей, картинну галерею, підземелля Василіанського монастиря. 

Семінар проводився з дотриманням всіх карантинних норм та заходів, пов’язаних з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 відповідно до вимог чинного законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *