Всеукраїнський навчальний семінар «Досвід роботи сучасних реабілітаційних центрів у територіальній громаді в період децентралізації»

Громадська організація «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю «Гармонія» за підтримки Міністерства  соціальної політики України, Фонду соціального захисту інвалідів та сприяння Уманської міської ради 19 листопада 2021 року о  1000 в приміщенні Адміністративного будинку  Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАН України, м. Умань, вул. Київська, 12А  проводить пленарне засідання Всеукраїнського навчального семінару  «Досвід роботи сучасних реабілітаційних центрів у територіальній громаді в період децентралізації»

Метою заходу є проведення моніторингової та аналітичної діяльності роботи Державних центрів комплексної реабілітації та інших центрів реабілітації в усіх регіонах України (в межах компетенції). Передбачається ознайомлення осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів з роботою реабілітаційних центрів, в тому числі  у територіальних громадах в період децентралізації, системою реабілітації та наданням якісних реабілітаційних послуг за міжнародними стандартами для реалізації виконання індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, шляхом залучення до діалогу та моніторингу представників урядових та неурядових структур під час проведення регіональних семінарів. За результатами проведення Проекту буде випущено посібник «Організація роботи сучасних реабілітаційних центрів у територіальній громаді в період децентралізації».

Обґрунтування щодо необхідності реалізації заходу – напрацьовання пропозицій щодо роботи Державних центрів реабілітації (у разі потреби). Ширше коло осіб з інвалідністю та батьків дітей та молоді з інвалідністю будуть проінформовані про сучасні реабілітаційні центри у територіальних громадах. Обізнані новинками в чинному законодавстві, що реалізують їх  права на соціальну підтримку, соціальні послуги та реабілітацію. Приділення належної уваги до проблем осіб з інвалідністю, в тому числі осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів. Визначення їх потреби у реалізації індивідуальних програм реабілітації. Випуск та розповсюдження посібника «Організація роботи сучасних реабілітаційних центрів у територіальній громаді в період децентралізації». Організація діалогу з представниками відповідних структур органів влади та місцевого самоврядування.

Семінар планується проводити в приміщеннях відповідно до вимог чинного законодавства з урахуванням карантинних заходів, пов’язаних з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *