Комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільним груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур

19 лютого 2020 року в малій залі адмінбудинку відбулось засідання Комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури по створенню безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю, на якому розглянулись питання доступності до об’єктів фізичного оточення.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер ознайомила присутніх з Указом Президента України від 03 грудня 2019р. № 875  «Про підвищення ефективності заходів у сфері прав осіб з інвалідністю» та Законом України  від 16.01.2020 №  473 ІX «Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності», інформацією Черкаської облдержадміністрації про  виконання доручень Офісу Президента України від 10.05.2018 № 02-01/837 та Кабінету Міністрів України від 11.11.2019 № 25923/0/2-19 стосовно завдань, визначених Указами Президента України від 03.12.2015 №678 «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю» та від 13.12.2016р. № 553 «Про заходи спрямовані на забезпечення додержання прав осіб з інвалідністю.»

На засіданні членами Комітету розглянуто досвід по Україні щодо доступності будівель і приміщення з урахуванням потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів житлового, громадського призначення та транспортної інфраструктури та лист Міністерства соціальної політики  про соціальний проект «Ти можеш усе! Можливості безмежні».

Начальник відділу архітектури містобудування та кадастру Уманської міської ради – головний архітектор міста Олег Корніюк наголосив, що для створення умов по безперешкодному доступу осіб з інвалідністю до об’єктів соціальної інфраструктури управлінням містобудування і архітектури, при підготовці та видачі замовникам архітектурно-планових завдань на проектування об’єктів, передбачається планувати пристосування для безперешкодного пересування осіб з інвалідністю та громадян похилого віку (пандуси, з’їзди, сходові марші) та не допускати прийом в експлуатацію об’єктів, на яких не виконані вимоги і умови щодо користування об’єктами осіб з інвалідністю.

За інформацією в.о. начальника відділу Державного архітектурно-будівельного контролю Ростислава Шпильового в м. Умань для потреб маломобільних груп населення обладнано 324 об’єкти.

Членами Комітету проаналізовано стан виконання міської Програми «Безбар’єрна Умань», заслухано інформацію членів Комітету про виконану роботу щодо забезпечення  безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення в місті.

На завершення відбулось обговорення актуальних питань та надано ряд конструктивних доручень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *