Семінар з охорони праці

5 лютого 2020 року в управління праці та соціального захисту населення Уманської ради відбувся семінар – нарада щодо ознайомлення з проектом наказу Міністерства охорони здоров’я «Про затвердження Порядку проведення профілактичних медичних оглядів працівників ризиконебезпечних категорій в Україні».

Профілактичний медичний огляд працівників проводиться з метою забезпечення систематичного динамічного спостереження за станом здоров’я у відповідності до існуючих небезпек і ризиків, на які працівники наражаються або можуть наражатися в процесі роботи, а також визначення придатності працівника до виконання своїх професійних обов’язків без погіршення стану здоров’я протягом всієї трудової діяльності. Зважаючи на важливість цього питання участь у семінар – нараді взяли представники 73 підприємств міста та району.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер виступила модератором семінару.

На семінар завітали: Зубрицька Руслана Миколаївна – головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці управління Держпраці у Черкаській області; Базильський Василь Анатолійович – головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку управління Держпраці у Черкаській області; Пустовий Олександр Миколайович – начальник відділу охорони та умов праці управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради; Дідух Тамара Михайлівна – начальник Уманського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області; Ведецький Ігор Степанович – головний страховий експерт з охорони праці Уманського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області; Петрова Валерія Олексіївна – заступник директора КНП «Уманська міська лікарня», голова комісії з профілактичних оглядів певних категорій працюючих; Зайченко Валентина Василівна – фельдшер санітарний Уманського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

В своїх виступах Зубрицька Р.М., Дідух Т.М., Петрова В.О. доповіли про зміни в законодавстві у сфері проведення профілактичних медичних оглядів, які відбудуться із введенням в дію проекту наказу «Про затвердження Порядку проведення профілактичних медичних оглядів працівників ризиконебезпечних категорій в Україні».

Представники підприємств взяли активну участь у обговоренні майбутніх змін, а також проблемних питань щодо проведення профілактичних оглядів, що є на сьогоднішній день.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *