Ринок праці молоді у 2019 році

Протягом 2019 року послугами Уманського міського центру зайнятості скористалися 3595 безробітних громадян, в тому числі 1464 молодих особи віком до 35 років (41%).

Станом на 01.01.2020 на обліку перебувають 463 особи з числа молоді віком до 35 років, які мають статус безробітного (36,6% від загальної чисельності безробітних).

За сприяння Уманського міського центру зайнятості протягом 2019 року працевлаштовано 1081 особу з числа тих, що мали статус безробітного, з них 408 осіб – молодь віком до 35 років (37,7%).

Неповнолітні особи віком до 18 років з метою отримання соціальних послуг з працевлаштування до міського центру зайнятості протягом звітного року не звертались.

У 2019 році профорієнтаційними послугами охоплено 8723 особи, в тому числі 1445 молодих осіб у віці до 35 років, 1534 учня загальноосвітніх навчальних закладів, 125 студентів ВНЗ, 50 студентів ПТНЗ.

Міським центром зайнятості щоденно проводилися довідково-інформаційні семінари, семінари з основ техніки пошуку роботи, для молоді, жінок, масові та групові заходи інформаційно – довідкового та психодіагностичного характеру з питань вибору професії, місця роботи або навчання та ін. Всього протягом року проведено 2034 інформаційно-консультаційних та профорієнтаційних заходів.

Для молоді проведено заходи з професійної орієнтації у вищих навчальних закладах з кількістю учасників 160 осіб, у професійно-технічних навчальних закладах для 250 учасників, акцію "Випускник" з кількістю учасників 250 осіб, 5 інтерактивних заходів, в яких взяли участь 385 осіб, 3 дні відкритих дверей на виробництві для 50 осіб, 8 семінарів "Особливості зайнятості молоді", в яких взяла участь 121 особа, 4 семінари "Молодь на ринку праці" за участі 54 осіб тощо.

У закладах загальної середньої освіти постійно оновлюється куточок профорієнтації та працює профорієнтаційний термінал "Твій консультант", який дає змогу отримувати інформацію про професії, в тому числі робітничого спрямування. Матеріали терміналу є доступними для учнів, батьків, які можуть отримати необхідну інформацію про ринок праці України.

З метою надання інформаційної підтримки учням загальноосвітніх шкіл міста, випускникам навчальних закладів у вирішенні питань вибору професії в сучасних соціально–економічних умовах та з метою активізації процесу професійного самовизначення та популяризації робітничих професій проведено 20 профорієнтаційних семінарів (уроків) реального трудового життя для 445 осіб, 11 профінформаційних семінарів для батьків з кількістю учасників 265 осіб. Для учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл міста проведено 3 професіографічних екскурсії, в яких взяли участь 67 осіб. В результаті зростає популярність окремих робітничих спеціальностей, таких як плиточник-лицювальник, слюсар з ремонту автомобілів, перукар, кухар, газоелектрозварник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *