Призначення субсидії з 01.10.2019р.

14 серпня 2019 р. Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 807, якою затверджено нове Положення про порядок призначення житлових субсидій.

Відповідно до п. 50 Положення для призначення субсидії на наступний строк громадянам, які подають заяву на призначення житлової субсидії, на запит управління управителі, об’єднання, виконавці комунальних послуг подають відомості про:

  • забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами;
  • розмір платежів за житлово-комунальні послуги у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування;
  • суму простроченої понад один місяць (на дату подання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком.

Інформацію про доходи та сплату єдиного соціального внеску управління отримує на електронні запити до Державної податкової служби та до Пенсійного фонду України.

Для тих, хто користувався субсидією в неопалювальний період, а також, кому субсидія була не призначена в зв’язку з тим, що вартість послуг не перевищувала визначеного відсотку платежу, субсидія буде перепризначена автоматично.

Для перепризначення субсидії на опалювальний період будуть враховані доходи за І та ІІ квартали 2019 року, розмір пенсії – за серпень 2019 року.

Про результат перепризначення субсидії мешканців міста буде проінформовано.

Мешканцям міста, яким було відмовлено у призначенні субсидії з травня 2019 р, для отримання субсидії в опалювальний період необхідно звернутися в управління з відповідною заявою.

Громадянам, які подавали заяву про відмову від призначення субсидії і протягом неопалювального періоду користувалися пільгами на оплату житлово-комунальних послуг, необхідно подати заяву та декларацію для призначення субсидії в опалювальний період.

Житлова субсидія для індивідуального газового, електроопалення та централізованого опалення розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно (незалежно від дати початку та закінчення опалювального сезону для централізованого опалення).

Звертаємо увагу заявників про недопустимість надання недостовірної інформації про майновий стан, джерела доходу. Адже проводиться верифікація призначених субсидій і незаконно отримані субсидій будуть повернені до Державного бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *