Відпустка усиновлювачам

Завдяки прийняттю Закону України від 30.05.2019 №2728-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування" забезпечено рівні права на отримання одноразової оплачуваної відпустки у зв’язку з усиновленням дитини для усіх усиновлювачів.

Відповідно до статей 18-1 Закону України «Про відпустки» та 182 Кодексу про працю України працівникам, які усиновили дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, надаватиметься одноразова оплачувана відпустка у зв’язку з усиновленням дитини тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням суду про усиновлення дитини.

Така відпустка надаватиметься за умови, що заява про надання відпустки надійшла не пізніше трьох місяців з дня набрання законної сили рішенням суду про усиновлення дитини.

У разі усиновлення дитини (дітей) подружжям зазначена відпустка надається одному з подружжя на їх розсуд.

Працівникам, які усиновили дитину (або одночасно двох і більше дітей), надається відпустка для догляду за дитиною на умовах і в порядку, встановлених статтями 179 і 181 Кодексу про працю України.

За консультаціями звертайтеся в управління за адресою: вул. Садова, 9/5, кабінет № 25 (телефон 3-68-41).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *