Консультант програми ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» відвідала місто Умань

В рамках реалізації ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» представниками секретаріату заплановані візити до муніципалітетів, що наразі втілюють Плани дій із реалізації прорграми.

08 жовтня 2019 року консультант програми ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» Марина Хромих з робочим візитом приїхала до міста Умань та відвідала заклади соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, які реалізовують План дій.

В 2018 році Умань стала одним із 5 міст-лідерів, які отримали міжнародний статус-кандидата престижної світової ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді», сесією міської ради затверджено План дій із впровадження ініціативи на 2018-2020 роки та План моніторингу й оцінки його реалізації.

Робота в рамках ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» у місті Умань здійснюється за 5-ма напрямками та зосереджена на досягненні таких основних цілей з дотримання прав дітей та молоді:

– Ціль №1 – Право на визнання, повагу та справедливе ставлення;

– Ціль №2 – Право бути почутим;

– Ціль №3 – Право на охорону здоров’я, освіту та соціальний захист ;

– Ціль №4 – Право на безпеку;

– Ціль №5 – Право на дитинство.

Створена координаційна рада та постійно проводяться засідання міні-груп із впровадження ініціативи з метою підведення підсумків реалізаціх плану дій.

Також в рамках ініціати в місті Умані надаються соціальні транспортні послуги «соціальні перевезення Черкащини» для дітей та молоді до 35 років з обмеженими можливостями, які мають вади опорно-рухового апарату, для доставки їх у заклади соціального захисту міста.

За результатами втілення ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» внесено ряд пропозицій для доповнення Плану дій цікавими та іноваційними заходами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *