Всеукраїнський семінар «Професійна реабілітація та зайнятість осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів. Інклюзивний реабілітаційно-соціальний туризм як інноваційний вид реабілітації для осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів»

В рамках Всеукраїнського семінару «Професійна реабілітація та зайнятість осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів. Інклюзивний реабілітаційно-соціальний туризм як інноваційний вид реабілітації для осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів», який проводить з 6 по 10 червня 2019 року ГО «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю «Гармонія» за підтримки Мінсоцполітики України, Фонду соціального захисту інвалідів та сприяння Уманської міської ради 7 червня в актовій залі адміністративного будинку Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАН України проведено розширене пленарне засідання.

У зібранні всеукраїнського рівня взяли участь представники міської влади, громадських організацій, органів соціального захисту з усіх регіонів України. Відкрив семінар Президент ГО «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю «Гармонія», кандидат економічних наук, професор, Заслужений працівник соціальної сфери України Юрій Антропов.

За дорученням міського голови Олександра Цебрія зі словами вітання та найкращими побажаннями щодо плідної співпраці у внесенні конструктивних пропозицій та покращення соціального захисту осіб з інвалідністю до учасників зібрання звернулася заступник міського голови, секретар виконавчого комітету Уманської міської ради Любов Плотнікова.

З вітальними словами виступив заступник директора Департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації Олег Шимчук та голова обласної профспілки працівників соціальної сфери, які подякували за співпрацю у сфері реабілітації осіб з інвалідністю та вручили Грамоту завідувачу відділення соціально-медичних послуг Центру інтегрованих соціальних послуг міста Умані Георгію Бойку .
Модератор семінару – начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, заслужений працівник соціальної сфери України Галина Кучер презентувала досвід роботи м. Умань у сфері реабілітаційного туризму.

В.о. директора КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи Черкаської обласної ради» Наталія Масенко та виконавчий директор Всеукраїнської Асоціації Інклюзивного реабілітаційного соціального туризму Сергій Каштан вручили грамоти за активну підтримку та практичне впровадження соціально-реабілітаційного туризму Галині Кучер та Юрію Антропову.

Представники Фонду соціального захисту інвалідів – Вікторія Рева та Ольга Хоменко, Мінсоцполітики – Олена Донська, Державної служби зайнятості – Олена Ровнялічева виступили перед учасниками семінару з привітаннями, доповідями та конструктивними пропозиціями щодо покращення соціального захисту осіб з інвалідністю. Завідувач кафедри МСЕ і реабілітації, кандидат медичних наук, доцент ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України» Віталій Березовський розповів про підготовку кваліфікованих кадрів, які готує Академія у сфері реабілітації осіб з інвалідністю. 

Начальник відділу освіти Уманської міської ради Оксана Мельник виступила з презентацією щодо інклюзивності навчання в закладах освіти, заступник декана факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ ім. П.Тичини Галина Бондаренко розповіла про соціально-психологічну роботу з дітьми та молоддю з особливими потребами.

Представники з різних регіонів України виступали зі своїми пропозиціями та проблемними питаннями у сфері реабілітації осіб з інвалідністю з психічними розладами.

Підсумовуючи виступи, Президент ГО «ВООІ» «Гармонія» Юрій Антропов порушив ряд проблемних питань щодо соціального захисту осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів, запропонував всім подати свої пропозиції, які будуть направленні за результатами роботи семінару у вищі органи влади для врахування під час внесення змін до чинного законодавства.

Семінар безумовно залишив гарні враження, кращі надбання та досвід по роботі з людьми з особливими потребами поширюватиметься по Україні, а підготовлені пропозиції вкотре привернуть увагу владних структур до створення умов для комфортного життя в соціумі особам з інвалідністю.

На завершення учасники внесли ряд конструктивних пропозицій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *