Підписано нову ГЕНЕРАЛЬНУ угоду

14 травня 2019 року всеукраїнськими об’єднаннями організацій роботодавців, всеукраїнськими об’єднаннями професійних спілок та Кабінетом Міністрів України підписано Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019-2021 роки.

Положення Угоди діють безпосередньо і є обов’язковими для всіх суб’єктів, що перебувають у сфері дії Сторін, у тому числі під час розроблення та укладання колективних договорів.

Нова Угода складається з чотирьох розділів: розвиток економіки та вітчизняного виробництва, зростання продуктивної зайнятості, збереження і створення робочих місць; оплата праці; гідні умови праці та соціальний захист працюючих; соціальний діалог.

Сторонами соціального діалогу узгоджені спільні питання щодо збереження і розвитку власного трудового потенціалу в країні шляхом створення конкурентоспроможних робочих місць, удосконалення системи професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, професійного навчання працівників, умов для легалізації зайнятості та оплати праці, соціального захисту працюючих.

Генеральна угода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *