Вшанування довгожительки міста

23 березня 2018 року свій 101–й рік  народження святкує Бояр Дарія Силівна.

Дарія Силівна – учасник Великої Вітчизняної війни, вдова, ветеран праці.

Навчання для неї завершилося по закінченню лише двох класів початкової школи. Відтак все життя працювала ланковою в колгоспі с Іванівка Уманського району.

У 1936 році Дарія  вийшла заміж за Сергія Бояра, який став надійною підтримкою та опорою для неї. Разом з дружиною вони народили та виховали 7 дітей. Важко пережила голод та втрату двох маленьких синів, але потрібно було жити і працювати, щоб вижити, адже у ті часи на полях все обробляли вручну, і на тендітні дівочі плечі Дарії лягла окрім домашніх турбот, ще й робота в колгоспі. У 1974 році, коли помер чоловік, Дарія Силівна переїхала жити в м. Умань, ближче до своїх дітей.

Сьогодні, оглядаючись на своє нелегке життя, жінка щодня дякує Богу, що дав їй сили пережити страхіття голодомору, лихоліття війни та післявоєнну розруху. Вона безмежно радіє, що завжди поруч з нею троє дітей, 11 онуків, 3 правнуки. Уся велика родина жодного дня не залишає свою берегиню роду без уваги.

Увага і турбота про довжожителів міста завжди залишається одним з пріорітетних завдань міської влади. З міського бюджету відповідно до міської програми соціальної допомоги «Турбота» надаються додаткові пільги на житлово-комунальні послуги, послуги зв’язку та радіо. Згідно з чинним законодавством 100 – річним громадянам з державного бюджету виплачується надбавка до пенсії.

За дорученням міського голови Олександра Цебрія начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер привітала довгожительку, вручила матеріальну допомогу, побажавши  міцного здоров’я, родинного затишку, шани, радості й турботи від рідних.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *