Пенсії по втраті годувальника вдовам учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

З 1 січня 2018 року набирає чинності Закон України від 13 квітня 2017 № 2015-VIII «Про внесення змін до статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Відповідно до цього закону дружинам (чоловікам), які втратили годувальника із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначатиметься незалежно від причинного зв’язку смерті з Чорнобильською катастрофою.

Така норма Закону поширюватиметься тільки на тих осіб, померлі чоловіки/дружини яких належали до 1 категорії постраждалих, та призначатиметься за матеріалами пенсійної справи померлого годувальника з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Інформацію розміщено на сайті управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради. За більш детальними роз’ясненнями Ви можете звертатися за телефоном 4-04-20 або особисто до управління праці та соціального захисту населення за адресою вул. Садова, 9, кабінет № 17.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *