Підсумкове засідання координаційної ради з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей і учнівської молоді

26 грудня 2017 року відбулось підсумкове засідання координаційної ради з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей і учнівської молоді.

Заступник міського голови, голова координаційної ради Жанна Лозінська наголосила, що забезпечення якісного літнього оздоровлення та відпочинку уманських дітей, як важлива складова повноцінного і здорового розвитку, є одним із головних завдань міської влади сьогодні.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер зазначила, що у 2017 році збільшився показник оздоровлення дітей порівняно з іншими роками. Із загальної кількості дітей шкільного віку 7,4 тис. осіб охоплено оздоровленням і відпочинком 7,2 тис. дітей, в тому числі оздоровленням 2,8 тис. дітей (38%) та 4,4 тис. дітей (59%) відпочинком.

У 2017 році на фінансування оздоровчої кампанії з міського бюджету виділено 477,0 тис.грн., в тому числі 341,0 тис.грн. на оздоровлення і відпочинок у пришкільних таборах, 90,0 тис. грн. на придбання путівок для дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та 46 тис.грн. на оздоровлення дітей в літньому оздоровчому таборі санаторного типу «Мрія» та Центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок».

Діти пільгової категорії оздоровились в літньому таборі «Мрія», що працював на базі Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок», з 2013 року табір включено в мережу дитячих оздоровчих закладів з наданням йому статусу санаторного типу, з 2014 року – присвоєно першу категорію.Всього у таборі працювало 3 зміни з терміном оздоровлення 21 день.

12 дітей з родин учасників антитерористичної операції та пільгових категорій за сприянням керівництва міста – побратима Радвілішкіс (Литва) з 11 червня відпочили на базі туризму і спорту «Наполеонас». Діти ознайомились з життям і побутом братнього народу, випробували себе в спорті, отримали мовну практику спілкування іноземною мовою.

З 1 червня працював Центр дозвілля та відпочинку для дітей шкільного віку «Барвограй». Студенти УДПУ ім. Павла Тичини по мікрорайонах міста організовували дозвілля дітей та підлітків з різноманітними іграми, розважальними програмами, спартакіадами та конкурсами, що сприяєло їх активному відпочинку.

З 1 травня приймало відвідувачів відділення реабілітації, оздоровлення і відпочинку змішаного типу «Буг», яке відкрите в переданих на праві оперативного управління приміщеннях бази відпочинку на р. Південий Буг в с. Ставки, Бершадського району, Вінницької обл.

Оздоровленням та відпочинком забезпечено 160 дітей шкільного віку та учнівської молоді.

Для організації цікавого сімейного відпочинку з 2017 року працює відділення інклюзивного соціально – реабілітаційного туризму Центру соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення, яке пропонує цікаві туристичні маршрути. Послугами відділення скористалося 85 дітей шкільного віку.

Жанна Петрівна вручила грамоти та подяки управління у справах сім’ї молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації : начальнику управління праці та соціального захисту населення Галині Кучер, директору літнього оздоровчого табору санаторного типу «Мрія» при Центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок» управління праці та соціального захисту населення Вікторії Базилевській за перше місце в номінації «Заклад санаторного типу», начальнику табору з денним перебуванням «Світанок» станції юних техніків міста Умань Антоніні Горобець, начальнику табору з денним перебуванням «Сонечко» ДНЗ – загальноосвітнього навчального закладу І ступеня“ Уманської міської ради Людмилі Лисій.

На завершення відбулось обговорення актуальних питань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *