Дотримання трудового законодавства на контролі

21 листопада 2017 року за дорученням першого заступника міського голови Сергія Клочка під головуванням начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер відбулось спільне засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення та тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засіданні представники Уманського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області, Уманської ОДПІ ГУДФС в Черкаській області проінформували про результати моніторингу стосовно страхувальників, які у вересні 2017 року нарахували заробітну плану найманим працівникам менше законодавчо встановленого мінімуму за умови відпрацювання повного місяця та повного робочого дня.

Розглянуто також питання погашення заборгованості із заробітної плати та єдиного соціального внеску підприємствами міста та фізичними особами, які використовують найману працю.

За попередніми даними Головного управління статистики в Черкаській обл. загальна сума заборгованості із заробітної плати по місту станом на 01.11.2017 у порівнянні із попереднім місяцем збільшилась на 1709,9 тис. грн. або у 2 рази та становила 3442,7 тис. грн. Борг мав місце на чотирьох економічно активних підприємствах: філія "Уманська ДЕД" ДП "Черкасиоблавтодор" – 307,3 тис. грн., філія "Уманський райавтодор" ДП "Черкасиоблавтодор" – 77,7 тис. грн., ПАТ "Уманьгаз" – 948,7 тис. грн.,Уманські енергетичні мережі ПАТ "Черкасиобленерго" – 2109,0 тис. грн.

Вчасно не виплачено заробітну плату 833 працівникам (в середньому по 4132,9 грн. кожному).

За оперативними даними станом на 21.11.2017 заборгованість із заробітної плати порівняно з початком місяця зменшилась на 948,7 тис. грн. або на 27,6 % та становила 2494,0 тис. грн. У повному обсязі виплачено заборговану заробітну плату працівникам ПАТ "Уманьгаз".

Роботодавців в черговий раз ознайомлено зі змінами в трудовому законодавстві, наслідками нелегальної зайнятості та відповідальністю у вигляді штрафу за порушення трудового законодавства.

На завершення відбулось обговорення актуальних питань та надано ряд оперативних доручень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *