Засідання Центру допомоги учасникам АТО

20 вересня 2017 року в управлінні праці та соціального захисту населення Уманської міської ради відбулось засідання Центру допомоги учасників АТО.

На засідання були запрошені члени Центру АТО, голови громадських організацій учасників АТО та голови волонтерських штабів.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер зазначила, що в місті проживає 570 учасників АТО, 529 учасників АТО отримали статус учасника бойових дій, 18  інвалідів війни (2 групи – 8 осіб, 3 групи – 10 осіб),  13 сімей загиблих (з яких 10 загиблих учасників АТО проживали в м. Умань, 3 в інших регіонах України), 430 дітей  учасників АТО.

З метою соціального захисту учасників АТО, членів їх сімей в місті утворено: Центр допомоги учасникам антитерористичної операції, координаційний центр з надання допомоги особам, які потребують додаткового захисту, який двічі на місяць проводить свої засідання.

Для формування єдиної системи надання допомоги учасникам АТО утворено: в структурі Центру соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення – відділення організації та надання соціальних послуг, в тому числі сім’ям з дітьми, учасникам АТО, їх сім’ям та внутрішньо переміщеним особам; відділення реабілітації, оздоровлення та відпочинку змішаного типу «Буг», де учасники АТО мають змогу оздоровитись із сім’ями, в управлінні праці та соціально захисту населення Уманської міської ради – сектор адаптації військовослужбовців, допомоги учасникам антитерористичної операції, депортованих та трудової міграції, комісію з питань обстеження соціально-побутових умов проживання учасників АТО та членів їх сімей, затверджено план заходів з організації роботи щодо надання їм підтримки.

Для виявлення потреб сімей учасників АТО проводиться анкетування учасників АТО, обстеження матеріально-побутових умов їх проживання, про що складаються соціальні паспорти. За результатами таких обстежень максимально вирішуються питання щодо винайдення шляхів їх вирішення. Під соціальний супровід взято 29 сімей учасників АТО.

Затверджено міську комплексну програму щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, соціального захисту членів їх сімей та вшанування пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції  на 2015-2017 роки.

Учасники бойових дій отримують медичну, психологічну допомогу,  допомогу в працевлаштуванні, послуги санаторно-курортного лікування.

На завершення відбулось обговорення актуальних питань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *