Розрахунок розміру обов’язкового платежу при призначенні субсидії в зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму на особу з грудня 2016 року.

З 1 грудня 2016 року розмір прожиткового мінімуму на особу в розрахунку на місяць змінився і становить 1544,00 грн. Це впливає на визначення розміру обов'язкового відсотку платежу при призначенні субсидії.

Обов'язковий відсоток розраховується індивідуально для кожної сім'ї за встановленою формулою і залежить виключно від доходів сім’ї:

– середньомісячний дохід на одну особу за попередній календарний рік ділиться на прожитковий мінімум на одну особу (з 1 грудня 2016 року – 1544,00 грн.);

– результат ділиться на базовий коефіцієнт 2;

– після чого отримана цифра множиться на базовий коефіцієнт 15 %.

Після цього розраховується розмір обов’язкового платежу: обов’язковий відсоток платежу множиться на середньомісячний сукупний дохід домогосподарства.

В разі зміни прожиткового мінімуму на особу автоматичний перерахунок субсидій не проводиться.

Автоматично, без звернення громадян проводиться перерахунок діючих субсидій при зміні цін та тарифів на житлово-комунальні послуги. При цьому розмір обов’язкової плати не змінюється.

Ще раз нагадуємо про необхідність звернення за перерахунком субсидії, якщо  відбулись зміни у складі зареєстрованих в приміщенні, зміни у наданні житлово-комунальних послуг, купівлі товарів на суму понад 50 тис. грн.

За більш детальною інформацією просимо звертатися за адресою: вул. Садова, 9, каб. № 1, 1А, 4  та за телефонами 3-68-42,  3-45-26.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *