Міністр соціальної політики Андрій Рева: підписання меморандуму з МВФ не передбачає підвищення пенсійного віку в Україні.

За словами міністра, в тексті меморандуму, який буде підписаний найближчими днями, немає пункту про підвищення віку виходу на пенсію.

Натомість Міністерство соціальної політики вживає усіх заходів для стабілізації пенсійної системи, а також її осучаснення.

«У моєї мами пенсія 1495 грн, 49 років стажу роботи в школі, і ці роки їй пенсію не переглядали, чому?  У нас немає осучаснення пенсій і люди, які вийшли на пенсію раніше  – їм ця пенсія не переглядалась. І от ми перше, що хочемо зробити це навести порядок і відновити соціальну справедливість шляхом осучаснення пенсій», – зазначив Рева.

Паралельно, зазначив міністр , тепер у його відомства є низка питань, які пов'язані з підвищенням мінімальної заробітної плати, підвищення пенсій, а також пенсійної реформи.

Рева заявив, що Мінсоцполітики буде направляти всі наявні кошти, щоб дані проблеми були вирішені в найближчі терміни. Також він додав, що для підвищення ресурсу необхідно збільшувати зарплату, з якої сплачується податок, що допомагає наповнити бюджет. Рева додав, що без прискореного підвищення заробітних плат не вийде і підвищення соціальних виплат.

Міністерство фінансів України має намір скасувати в 2016 році прив’язку соціальних параметрів до індексації, а також ще більше збільшити соцвиплати.

 

Джерело: офіційний сайт Міністерства соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *