Оперативна інформація про стан призначення субсидій з травня 2016 року, станом на 14.07.2016 року

Інформує начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер:                                                

На сьогодні в Умані 9,5 тис. заявникам, в яких термін дії субсидії не закінчується,  проведено автоматичний перерахунок субсидій без звернень громадян на неопалювальний період. Роздруковані повідомлення про новий розмір субсидії та доставлені працівниками управління за місцем проживання заявника.

Одержувачам субсидії, термін дії яких закінчується в квітні 2016 року, а це майже 9 тис. сімей, завершується  призначення субсидії з урахуванням доходів за 2015 рік, на новий термін, на наступних 12 місяців, без особистого звернення заявника: інформація про доходи громадян отримана на запити управління із Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду.

Станом на 14.07.2016 року кількість одержувачів житлової субсидії становить понад 19 000 сімей. Призначено субсидій на новий термін майже 8,5 тис. сімей, середній розмір субсидії – 163 грн. Кожного дня кількість призначених субсидій збільшується. Повідомлення теж доставляються працівниками управління. (для порівняння: в попередні роки кількість одержувачів субсидій в місті становила 5 та 6 тисяч родин відповідно)

Затримка у призначенні субсидії може бути через невідповідність персональних даних, що виникає в разі відсутності у Державній фіскальній службі змінених номерів паспортів, прізвищ, тощо. В такому випадку  запрошуємо заявника для уточнення необхідної інформації. Уточняється також термін навчання студента, що проживає разом із батьками.

Хвилює одержувачів субсидій і питання щодо невикористаних сум субсидій на оплату опалення, підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Змінами до Положення передбачено, що за підсумками опалювального сезону невикористані суми субсидії внаслідок економного споживання енергоресурсів повертаються до державного бюджету.

 При цьому, з метою стимулювання громадян до економного споживання послуг частину невикористаної суми субсидії в еквіваленті вартості 100 куб. метрів природного газу (688 грн.) або в еквіваленті 150 кВт /год електричної енергії (у разі використання їх для індивідуального опалення106,5 грн.) зараховуються як оплата послуг на наступні розрахункові періоди.

В разі змін цін та тарифів на житлово- комунальні послуги діючі субсидії перераховуються автоматично, без звернення громадян. Розмір обов’язкової плати не змінюється.

Ще раз звертаємо Вашу увагу! Звертатись за перерахунком субсидії необхідно тільки у разі, якщо у Вас  відбулись зміни у складі зареєстрованих в приміщенні, зміни у наданні житлово-комунальних послуг, купівлі товарів на суму понад 50 тис. грн.

 За відсутності зазначених змін особисто звертатися за призначенням субсидії на новий період не потрібно. Управління робить призначення субсидії без Вашого звернення, на підставі попередньої заяви. Всі дані про розмір Ваших доходів за 2015 рік та про розмір платежів за житлово-комунальні послуги отримуються управлінням  на запити.

Під час призначення субсидії без звернення громадян на наступний період, сім’ям, яким субсидія призначалась на підставі рішення комісії, зазначені рішення комісії не переглядаються.

Рішення комісії потребують лише звернення стосовно обрахування доходу.

Вся інформація щодо призначення субсидії розміщена на сайті управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради: www.umanupszn.gov.ua

За більш детальною інформацією просимо звертатися за адресою: вул. Садова, 9, каб. № 1, 1А, 4  та за телефонами 3-68-42,  3-45-26.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *