ЮНІ УМАНЧАНИ ПОВЕРНУЛИСЯ З ЛИТВИ

З незабутніми враженнями повернулись уманські школярі з відпочинку в Литві. Ними вони поділилися з міським головою Олександром Цебрієм, його заступником Ольгою Радченко і начальником управління пра­ці та соціального захисту насе­лення міської ради Га­линою Кучер під час зустрічі 22 червня.

Перебуваючи на базі туризму і спорту «Наполеонас», що по­близу міста Шауляй, діти ознайомились із життям і побутом міс­цевих мешканців, ви­пробовували себе в спорті та мистецтві. Прогулянки узбе­режжям Балтійсько­го моря, різноманітні подорожі та екскурсії – кожен день пізнавали щось нове, ці­каве, незвичайне.

В таборі, у якому вони від­почивали, панувала атмосфе­ра дружби, взаємодопомоги. Програма перебування була насиченою спортивними зма­ганнями, творчими конкурса­ми, цікавими майстер-класами, навчальними тренінгами і т. ін.

— Нас зустріли як рідних, — згадує супроводжуюча Оле­на Євсеєва.— Навіть тамтеш­ня погода підігравала нам: там, де ми з'являлись, переставав іти дощ та світило сонце. Наші діти демонстрували високий рівень інтелектуального роз­витку та фізичної підготовки, були надзвичайно активними, допитливими. Вони нічим не відрізнялись від литовських ровесників.

Часточкою української культури, традицій юні туристи з Умані намагалися поділитися з європейцями. На знак подя­ки за теплий прийом та гостин­ність вони вручили литовським друзям запашний український коровай

— Ми спілкувались між со­бою російською і англійською, — говорить учасниця делегації Альона Дімітрова. — Та кожен з нас зробив для себе висно­вок: щоб вільно спілкуватися, необхідно поглиблено вивчати англійську мову. Цим ми плану­ємо зайнятися якнайшвидше.

Дівчинка від імені членів делегації подякувала міській владі за організацію такого ці­кавого та змістовного дозвілля за кордоном.

В Литві наших туристів вразили дороги та чистота ву­лиць. Однак, за словами дітей, в Умані більше квітів.

Тиждень відпочинку пролетів швидко, залишаючи при­ємні спогади, приправлені кра­пелькою смутку. Тому й не дивно, що прощання було «до­щовим». Діти обмінялися кон­тактами, обіцяли підтримувати зв'язки й надалі.

Незабаром Умань відзна­чатиме 400 років з часу най­давнішої писемної згадки про місто. На святкові заходи мерія обов'язково запросить делега­цію з міста-побратима Радві- лішкіс. Тому цілком можливо, що серед делегатів буде ли­товська юнь, з якою нещодавно познайомились наші діти.

Наразі уманчани знову го­туються до поїздки в Литву. Мер Радвілішкіса Анатанас Чепононіс і депутати муніципалі­тету запросили нашу делега­цію на іменини свого міста.

 

Автор статті – С.КОЗІЄНКО.

Витяг з газети "Уманська зоря" від 1 липня 2016 року №28(16833)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *