«Мальва» додасть у життя кольорів

Зробити життя уманських ветеранів цікавішим і зміс­товнішим може «Мальва» — Центр соціальної актив­ності для людей похилого віку, який урочисто відкрито в Умані.

 «Мальва» — це новий проект управління праці і со­ціального захисту населен­ня Уманської міської ради і благодійного фонду ім. Коллонтай по залученню соці­альних інвестицій. Грант на створення Центру соціаль­ної активності для людей літ­нього віку вдалося вибороти в конкурсній програмі фонду Східна Європа, фонду «Монсанто». Загальна сума інвес­тиційного проекту становить 250 тисяч гривень, і всі вони витрачені на придбання на­вчального та тренувального обладнання, сучасну апара­туру, засоби зв'язку, розви- вальні тренажери та розхід­ні матеріали для повноцінної роботи тих гуртків та клубів за інтересами, які вже діють в мережі установ управління праці і соціального захисту населення міста, а також нових, які зможуть допомогти людям поважного віку значно покращити якість свого життя. Найперше, це навчання основам комп'ютерної грамотності та навички використання сучасних засобів зв'язку.

Ще один надзвичайно перспективний напрямок – фотосправа. Сучасні фотоапарати та програми обробки фотографій допоможуть небайдужим відвідувачам «Мальви» стати громадськими кореспондентами і оперативно висвітлювати життя міста, громади, установ соціального захисту населення в мережі Інтернет та в місцевих ЗМІ.

Разом з тим, актуальними залишаються і традиційні напрямки роботи з ветеранами:

рукоділля, шахи і шашки, художньо-прикладне та декоративне мистецтво, народний спів та хореографія.

Унікальність проекту (а такий Центр поки що єдиний в Україні) полягає у тому, що користувачами і учасниками всіх заходів «Мальви» можуть бути як жителі міста Умань, так і земляки з Уманського району, особи з числа вимушених переселенців, всі ті, кому нові знання, вміння і можливості будуть дуже корисними в житті.

Під час презентації проекту, яка відбулася в день урочистого відкриття, перші відвідувачі Центру вже змогли переконатися у доступності нових форм та засобів освіти для людей старшо­го віку.

Представники фонду «Монсанто» були щиро вра­жені великою підготовчою ро­ботою та системними напрацюваннями управління праці і соціального захисту насе­лення Уманської міської ради в галузі соціальної адаптації старших людей, активності уманських пенсіонерів.

Начальник управління праці і соціального захис­ту населення Галина Ку­чер зазначила, що в Умані створено всі можливості для змістовного повноцінного до­звілля людей старшого віку та людей з вразливих катего­рій населення. Сьогодні по­над 200 ветеранів міста ре­гулярно відвідують гуртки та клуби за інтересами, але по­тенційно кожен, хто відчуває інтерес, потребу дізнатися про щось нове та корисне, може приєднатися до кола активних відвідувачів занять університету 3 рівня – осві­ти для людей старшого віку. Новий проект вдалося вибо­роти і втілити лише завдяки тісній співпраці і розумінню важливості соціальних ін­вестицій з боку міської вла­ди, небайдужості та ініціа­тиві колективу управління праці і соціального захисту населення Уманської місь­кої ради.

Тож, якщо вам цікаво відкривати для себе жит­тя у всіх його проявах, опанувати нові знання та навички, стати активним членом сучасного суспіль­ства, ласкаво запрошуємо у «Мальву» — Центр соці­альної активності для осіб похилого віку, який працює при Центрі соціальних по­слуг управління праці та соціального захисту насе­лення Уманської міської ради за адресою: вул. Рес­публіканська,1. Тел. для до­відок 3-45-66.

В.ЛИТВИНЮК, директор Центру соціальних послуг

 

Витяг з газети «Уманська зоря» від 1 липня 2016 року №28 (16833)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *