Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб передбачається ввести в експлуатацію до кінця липня

Одним із пріоритетних напрямків підтримки Уряду України Євросоюзом та МОМ є поліпшення системи реєстрації вимушених переселенців. У рамках проекту створено єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб, власником та адміністратором якої є Міністерство соціальної політики України. Заступник Міністра соціальної політики Віталій Мущинін, під час  Конференції «Відновлення на Сході України: як відбувається об'єднання та інтеграція внутрішньо переміщених осіб у громадах» заявив:  «Така система є для держави інструментом уніфікованого, ефективного та оперативного обліку даних про внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та допомогу, що спрямовується на задоволення їхніх потреб. Завдяки своїм технічним характеристикам система має вирішити проблему уникнення випадків одночасного подання ВПО заявок на допомогу в кількох районах або областях України».

Розгорнуті сервіси системи суттєво покращують взаємодію ВПО, державних органів соціального захисту, недержавних громадських організацій, що опікуються проблемами ВПО, та створюють умови для спрощення і прискорення процесів надання допомоги тим, хто її потребує найбільше.  Передбачається, що система буде введена в повну промислову експлуатацію до кінця липня цього року.

(за матеріалами офіційного сайту Міністерства соціальної плітики  України   http://www.mlsp.gov.ua/labour/control/uk/index)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *