До уваги одержувачів субсидій!

Субсидія – це державна допомога на оплату житлово-комунальних послуг. В нашому місті цією допомогою вже скористалося 85% сімей. Середній розмір субсидії становить 1350,00 грн. щомісячно.

Звертаємо Вашу увагу на те, що розмір призначеної субсидії, яка вказана в повідомленні, може змінюватися.

При зміні тарифів на оплату послуг проводиться автоматичний перерахунок призначених субсидій, розмір субсидії на цю послугу змінюється.

Управлінням проведено автоматичні перерахунки призначених субсидій, без звернень громадян:

– з жовтня 2015 року – в зв’язку з початком опалювального періоду;

– з січня 2016 року – в зв’язку зі зміною тарифу на водопостачання та водовідведення;

– з лютого 2016 року – в зв’язку зі зміною норми на газопостачання без лічильника;

– з березня 2016 року – в зв’язку зі зміною тарифу на електроенергію;

– з квітня 2016 року – в зв’язку зі зміною тарифу на вивезення твердих побутових відходів та закінченням опалювального періоду.

Розмір призначеної субсидії на тепло без будинкових лічильників корегується щомісячно відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря».

При цьому розмір Вашого  обовязкового платежу залишається незмінним. Змінюється лише розмір субсидії.

Нагадуємо, що Ви зобов’язані щомісячно сплачувати обовязкову плату за послуги без лічильника.

Розмір плати за послуги з лічильником може бути меншим, ніж обов’язкова плата, в разі економного споживання цієї послуги. Сума субсидії, яка перерахована на рахунок споживача і не використана в результаті економії, залишається на Вашому рахунку і може бути використана для наступної оплати.

Для уточнення суми коштів не використаних субсидій Ви можете звернутися в організацію, що надає послугу.

З травня 2016 року буде проведено автоматичний перерахунок субсидій без звернень громадян на неопалювальний період одержувачам субсидії, в яких термін дії субсидії не закінчується.

Одержувачам субсидії, термін дії яких закінчується в квітні 2016 року, буде зроблено нове призначення субсидії з врахуванням доходів за 2015 рік, на новий термін, на наступних 12 місяців.

Нагадуємо, що в разі змін у складі зареєстрованих в приміщенні, змін у наданні житлово-комунальних послуг, купівлі товарів на суму понад 50 тис. грн., змін  виду доходу, одержувач субсидії зобов’язаний повідомити в управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

Звертаємо Вашу увагу! Якщо у Вас не відбулося ніяких змін, особисто звертатися за призначенням субсидії на новий період не потрібно. Управління зробить призначення субсидії без Вашого звернення, на підставі попередньої заяви. Всі дані про розмір Ваших доходів за 2015 рік та про розмір платежів за житлово-комунальні послуги будуть отримані управлінням  на запити.

За більш детальною інформацією просимо звертатися в управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за адресою вул. Садова, 9, каб. № 1, 1А, 4  та за телефонами 3-68-42, 3-45-26 та 0975034159.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *