Робоча нарада міського оперативного штабу для вирішення питань надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з тимчасово окупованих територій та зони АТО

02 березня 2016 року в управлінні праці та соціального захисту населення відбулась робоча нарада міського оперативного штабу для вирішення питань надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО та учасникам антитерористичної операції за участю начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер та членів оперативного штабу, який складається з представників відділу освіти, відділу охорони здоров’я, Центру зайнятості, управління Пенсійного Фонду в м. Умань і Уманському районі, міськрайонної організації Червоного Хреста, громадських організацій учасників АТО, волонтерів.

Відкрила нараду голова оперативного штабу, начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер, яка довела присутнім інформацію про проведену роботу з надання всебічної допомоги внутрішньо переміщеним особам з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО, учасникам АТО, сім’ям загиблих учасників АТО.

Станом на 02 березня 2016 року на обліку в координаційному центрі перебуває 945 внутрішньо переміщених осіб (545 сімей) з районів проведення антитерористичної операції, в тому числі 261 дитина  до 18 років, 241 громадянин похилого віку та інвалід та 22 особи (13 сімей) переміщених із окупованого півострова  АР Крим та м. Севастополя.  Виїхало 359 осіб.

Надана допомога у розселенні:

  • 564 особи розселено у мешканців міста;  
  • 5 осіб поселено в готелі «Софіївський» по вул.Київській, 12а;
  • 9 осіб поселено в готелі “Фортеця”;
  • 5 осіб в гуртожитку Уманського національного університету садівництва;
  • 4 особи поселено в гуртожитку Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу.

В місті проживає 587 осіб (367 сімей), з них 107 сімей з дітьми, 142 дитини до 18 років.

Відповідно до постанови КМУ від 01.10.2014 року № 509 до Єдиної інформаційної бази даних про взяття на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО внесено 771 особу, яким підготовлені довідки для надання щомісячної адресної допомоги на покриття витрат на проживання. 679 сім’ям призначено грошову допомогу.

Відповідно до Порядку використання коштів, що надійшли від фізичних та юридичних осіб для надання одноразової грошової допомоги постраждалим особам та особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або районів проведення антитерористичної операції затвердженої постановою КМУ від 01.10.2014 року № 535 направлено реєстр на 9 осіб вищезазначеної категорії для виплати допомоги у комісією з питань надання одноразової грошової допомоги Департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації.

Проводиться належна робота відділами та службами міської ради: 

  • до Уманського міського центру зайнятості звернулося105 осіб. Мали статус безробітного83 особи. Отримували допомогу по безробіттю73 особи. Працевлаштовано38 осіб. Брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 18 осіб. Проходили професійне навчання – 3 особи. Отримали профорієнтаційні послуги – 103 особи.
  • 26 дітей відвідує дошкільні заклади, 41 загальноосвітні школи, діти внутрішньо переміщених осіб забезпечені безкоштовним харчуванням в дитячих навчально-виховних закладах та загальноосвітніх школах протягом навчального періоду, за результатами шкільних благодійних акцій, дітей забезпечили необхідним шкільним приладдям;
  • 10 осіб пройшли курс соціально-реабілітаційних послуг в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами;
  • забезпечено соціальні гарантії:  подано  319 запитів справ для отримання соціальних допомог – надійшло 319 справ, з них призначено 240 – пенсійних  та 79 – соціальних допомог;
  • відділенням благодійної діяльності управління праці та соціального захисту населення надано 178 сім’ям  продуктові набори та одяг;
  • Уманська організація Товариство Червоного Хреста надала допомогу 79 сім’ям (всього 198 осіб) продуктами харчування, одягом та засобами гігієни на суму 24278 грн.

В місті проживає 377 родини учасників АТО, з яких 285 учасників АТО отримали статус учасника бойових дій, 3 інваліди війни, 10 сімей загиблих.

Кожен представник служби виступав з коротким звітом про надану допомогу вищезазначеній категорії людей.

Учасники засідання взяли активну участь в обговоренні. За підсумками наради були розроблені пропозиції щодо удосконалення механізму надання різноманітних послуг внутрішньо переміщеним особам та сім’я учасників АТО.

[nggallery id = 211]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *