Шановні добродії!

Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України» засвідчує Вам щиру повагу! Дякуємо за активну громадянську позицію, величезний внесок у становлення демократичних цінностей та розбудову громадянського суспільства в Україні!

Асоціація благодійників України – це неприбуткова організація, яка обрала своєю місією єднання заради добра. Її мета – розвиток в Україні ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, підвищення рівня довіри та відповідальності в благодійній діяльності, зростання професіоналізму та сталість у провадженні доброчинності.

Сьогодні Асоціація об'єднує 52 всеукраїнських та регіональних благодійних фондів, громадських організацій, соціально-відповідальний бізнес, приватних осіб. Свою діяльність ми скеровуємо на створення максимально сприятливих умов для розвитку благодійності в Україні, впровадження системи трансферу сучасних технологій ведення благодійної діяльності, модернізацію сучасного законодавства, яке регулює здійснення благочинної діяльності в Україні, широку популяризацію доброчинності в суспільстві.

Незважаючи на відносну молодість (Асоціація благодійників заснована у 2011 році), на нашому рахунку – велика кількість власних і партнерських благодійних подій. Але найбільшим досягненням Асоціації є всеукраїнські інституційні проекти, спрямовані на розвиток благодійництва і вдосконалення механізмів доброчинної діяльності. Серед них – Національний конкурс «Благодійна Україна», мета якого – пошук і відзначення кращих благодійників та найефективніших благодійних ініціатив.

Національний конкурс «Благодійна Україна», заснований у 2012 році, є знаковою подією у благодійному житті нашої країни. За два роки проведення конкурсу у ньому взяли участь близько 800 благодійників – компаній, організацій, установ та фізичних осіб. Кращі з кращих українські благодійники отримують унікальну нагороду – бурштинового «Янгола добра» («благодійний «Оскар»).

До Наглядової ради конкурсу входять співачка, мисткиня, журналіст і громадська діячка Анжеліка Рудницька (голова Наглядової ради), лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко, директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович, співачка Марина Одольська, письменниця Оксана Забужко, лідер гурту «Когак 8уз1еш» Іван Леньо. Медіа-раду очолює Лариса Мудрак, незалежний медіа-експерт і волонтер. Головою Конкурсної комісії є Маргарита Січкар, президент Благодійного фонду анімалотерапії «Камелія».

Девіз конкурсу – «Подякуй своєму благодійнику». Його суть – не лише у нагородженні переможців, адже всі, хто робить добрі справи, вже є переможці, бо їхні серця відкриті для добра і милосердя. Цей конкурс – для того, щоб показати українському суспільству, хто віддає йому свій час і ресурси. Щоб громада сказала своїм доброчинцям: «Дякую!» Щоб доброчинці об'єдналися і спільними зусиллями могли провадити свою діяльність ще більш ефективно.

У рамках підготовки і проведення Національного конкурсу «Благодійна Україна» Асоціація благодійників співпрацює з державними органами влади. Починаючи з 2015 року, співорганізатором конкурсу є Міністерство соціальної політики України, яке запровадило в його рамках номінації для відзначення волонтерів. Конкурс підтримують Міністерство освіти і науки, Міністерство охорони здоров' я та Міністерство культури України. Нашим надійним партнероми є Державний комітет телебачення та радіомовлення. Ми звернулися за підтримкою до керівників усіх обласних державних адміністрацій України.

Значення конкурсу «Благодійна Україна» для суспільства визнали експерти, які три роки поспіль називають його найбільш ефективною і корисною подією для розвитку та промоції благодійності (експертне опитування «Стан розвитку благодійності в Україні» входить у «Зелену книгу української благодійності»). На сьогодні це єдиний діючий загальнонаціональний проект з відзначення кращих благодійників в українському суспільному просторі.

У вересні 2015 року було оголошено старт Четвертого Національного конкурсу «Благодійна Україна». Переможців визначатимуть в десяти основних і чотирьох спеціальних номінаціях, а також у трьох номінаціях для волонтерів під патронатом Мінсоцполітики. Також запроваджені спеціальні відзнаки для благодійників, які найбільш ефективно працюють у визначених сферах: культура, освіта, медицина, соціальний захист, допомога захисникам України. Останній термін подачі заявок на ІУ Національний конкурс «Благодійна Україна» – 15 лютого 2016 року. Результати конкурсу будуть підведені у березні 2016 року в Києві.

Звертаємося Вас із проханням про підтримку проведення Четвертого Національного конкурсу «Благодійна Україна». Просимо Вас посприяти у розповсюдженні інформації про конкурс серед благодійників Вашого регіону.

У разі виникнення запитань Ваші помічники можуть звернутися до директора з розвитку та комунікацій Асоціації благодійників України Катерини Соболевої-Зоркіної, тел. (063) 97-78­078, електронна пошта bomelia@gmail.com. Докладну інформацію про конкурс можна знайти на його офіційному сайті www.blagoukraine.org

Сподіваємося на Вашу прихильність і підтримку та подальшу плідну співпрацю. Переконані, спільними зусиллями ми сприятимемо розвитку благодійності в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *