Засідання міжвідомчої робочої групи з питань, спрямованих на підвищення рівня оплати праці

З метою забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, своєчасної її виплати 20 квітня 2017 року відбулось спільне засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати та тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засідання були запрошені керівники підприємств, що мають заборгованість із заробітної плати та сплати єдиного державного внеску.

Засідання провела заступник голови комісії, начальник управління праці та соціального захисту населення Кучер Галина Михайлівна.

Галина Михайлівна зазначила, що основним завданням робочої групи є моніторинг ситуації із виконання рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн. та миттєвого реагування на скарги громадян щодо порушення керівниками підприємств їхніх трудових прав.

Розглянуто питання погашення заборгованості із заробітної плати та єдиного соціального внеску, страхових виплат до Пенсійного фонду та з відшкодування пільгових пенсій підприємствами міста та фізичними особами, які використовують найману працю, а також дотримання роботодавцями мінімальних гарантій в оплаті праці.

За результатами засідання комісії прийнято відповідні рішення щодо посилення контролю за дотриманням законодавства виплати заробітної плати у розмірі, не менше мінімального.

На завершення відбулося обговорення актуальних питань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *