Соціальна підтримки ВПО

В умовах воєнного стану кожному українцю, який виїхав з районів активних дій запроваджена виплата щомісяця по 2000 грн. на кожну особу та по 3000 грн. на кожну дитину та особу з інвалідністю.

Перерахування бюджетних коштів здійснюється Міністерством соціальної політики України через АТ «Ощадбанк» щомісяця до 2, 12, і 22 числа на підставі реєстру внутрішньо переміщених осіб для виплати допомоги, сформованого державним підприємством «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики».

Внутрішньо переміщена особа, яка подала заяву в електронній формі через Портал Дія, зокрема мобільний додаток Порталу Дія, після включення відомостей про неї до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб може звернутися до управління праці та соціального захисту населення для отримання довідки у паперовій формі.

17 травня Урядом внесено зміни у Порядок надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Перевірка відомостей, зазначених внутрішньо переміщеною особою в заяві, проводиться управлінням праці та соціального захисту населення.

У разі виявлення помилки у персональних даних одержувача, даних банківського рахунка або категорії одержувача (працездатна особа, дитина, особа з інвалідністю) управління праці та соціального захисту населення проводить коригування відповідної інформації та здійснює перерахунок розміру допомоги (з урахуванням раніше виплачених сум допомоги).

У разі неправомірного або повторного задвоєного отримання внутрішньо переміщеною особою допомоги на проживання за певний період суми виплаченої допомоги повертаються особою добровільно або за вимогою органу соціального захисту.

Повернення одержувачами коштів надміру виплаченої їм допомоги проводиться на рахунок Мінсоцполітики, відкритий в органах Казначейства.

За більш детальними роз’ясненнями, будь ласка, звертайтеся до управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за адресою: вул. Садова, 9/5, каб. № 1, 3, 4, 9 та тел. (04744) 4-04-26, 0676615040, 0975034159.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *