Зупинимо насилля РАЗОМ!

25 листопада з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН (1999) світова спільнота відзначає Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

У цей же день розпочинається міжнародна акція «16 днів проти насильства». Метою акції є привернення уваги громадськості до актуальних для суспільства проблем подолання насильства в сім’ї та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Адже, насильство є однією з найбільш гострих соціальних проблем від якої не застрахована жодна людина.

Цього року в рамках Акції заплановано проведення різноманітних заходів за участю всіх суб’єктів, до компетенції яких належить здійснення заходів із запобігання та протидії домашньому насильству та жорстокого поводження з дітьми, серед яких: вуличні акції, навчальні семінари, лекції, бесіди, тренінги, конкурси дитячих малюнків та колажів, книжкові виставки, трансляції відеороликів в мережі інтернет, розповсюдження соціальної реклами та інші.

Досвід або загроза насильства повсюдно перешкоджають жінкам в повній мірі здійснювати свої права людини і користуватися ними. Постраждалі від насильства гостро потребують психологічної підтримки та допомоги. Задля цього в місті здійснює свою діяльність мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали  від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. За рахунок ефективного й швидкого реагування послуга наближається до постраждалої особи, що дає можливість вчасно виявити випадок насильства, надати соціально-психологічну допомогу тим, хто її потребує, і скерувати до інших служб, якщо у цьому є необхідність.

Наголошуємо, якщо Ви або Ваші близькі стали жертвами насильства звертайтеся за номером телефону (04744) 4-00-53

 

КОЖЕН ПОСТРАЖДАЛИЙ МАЄ ПРАВО НА ДОПОМОГУ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *