Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам з 1 квітня 2021 року

Відповідно до статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» органи Пенсійного фонду щороку з 1 квітня без додаткового звернення проводять перерахунок пенсії тим особам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули на нього право.

 Таке право мають ті, хто отримують пенсію два роки і більше і при цьому продовжують працювати офіційно зі сплатою внесків до Пенсійного фонду.

Автоматичний перерахунок проводиться на найбільш вигідних для пенсіонера умовах, або з урахуванням лише страхового стажу після призначення (перерахунку) пенсії, або з урахуванням страхового стажу та заробітної плати після призначення (перерахунку) пенсії.

В цьому році з 1 січня 2021 року набрали чинності зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Податкового кодексу України, якими передбачено щоквартальне подання звітності із сплати єдиного внеску (до 1 січня 2021 року така звітність подавалась щомісячно). Строки подання такої звітності становлять 40 календарних днів. Тому дані про страховий стаж за перший квартал 2021 року були відображені в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування в середині травня 2021 року.

Так як станом на 1 квітня даних про набутий страховий стаж за січень-лютий 2021 року в Реєстрі не було, в цьому році автоматичний перерахунок проведено в травні місяці, з датою перерахунку з 1 квітня та із здійсненням відповідної доплати недоодержаної суми пенсії в червні 2021 року.

Працюючі пенсіонери, у яких станом на 1 квітня не має права на вказаний  перерахунок пенсії, після набуття права на такий перерахунок можуть не чекати наступного автоматичного перерахунку та особисто звернутися з відповідною заявою до органів Пенсійного Фонду.

За більш детальними роз’ясненнями Ви можете звертатися за телефоном (04744) 4-04-20 або особисто до управління праці та соціального захисту населення за адресою вул. Садова, 9/5, кабінет № 17.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *