Фізична реабілітація та лікувальна фізкультура (ЛФК)

«У здоровому тілі – здоровий дух» під таким девізом клієнти Реабілітаційного комплексу для людей з особливими потребами відвідують фізичну реабілітацію та лікувальну фізкультуру (ЛФК).

Лікувальна фізична культура – метод лікування, що використовує засоби і принципи фізичної культури для лікування захворювань, ушкоджень, попередження їх загострень, ускладнень, відновлення здоров'я і працездатності хворих та осіб із інвалідністю.  Головною особливістю, яка виділяє ЛФК від усіх інших методів лікування, є свідома і активна участь хворого у процесі лікування фізичними вправами в  поєднанні з реабілітологом, який проконтролює та унебезпечить виконання всіх завдань.

Реабілітолог для кожного відвідувача Реабілітаційного комплексу підбирає індивідуальні комплекси вправ, в залежності від тяжкості ураження, форми захворювання.

Показання:

  • протидіє атрофії тканин;
  • знімає тугорухливість у суглобах;
  • відновлює порушені операцією або травмою функції органів і систем;
  • відновлює рухові навички, ходьбу, правильну поставу;
  • зміцнює м'язи, тренує пацієнта й готовить його до фізичних навантажень побутового й виробничого характеру.

    Соціально-реабілітаційні послуги в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами надаються за направленнями управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, які громадяни можуть отримати в каб. № 6, вул. Садова, 9\5, тел.: (04744) 34565, 0677608574.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *