Пенсійний вік для жінок у 2021 році

Починаючи з жовтня 2011 року пенсійний вік для жінок до 1961 року народження, відповідно до статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» поетапно підвищувався залежно від їх дати народження. Жінки йшли на пенсію у віці від 55 до 60 років.

З 1 квітня 2021 року вік та умови виходу на пенсію для всіх однакові. Відтепер право на призначення пенсії мають як жінки так і чоловіки після досягнення 60 років. Cтраховий стаж, який дає право на призначення пенсії за віком, у 2021 році становить не менше 28 років і з кожним наступним роком зростатиме на один рік – до 35 років у 2028 році.

Крім того, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» звернення за призначенням пенсії за віком може здійснюватись за місяць до досягнення пенсійного віку або протягом трьох місяців після досягнення пенсійного віку. Пенсія в цьому випадку призначається з наступного дня після досягнення пенсійного віку. Якщо ж документи для призначення пенсії за віком надаються після закінчення тримісячного терміну з дати досягнення пенсійного віку, то пенсія призначається з дати звернення за призначенням пенсії.  

За більш детальними роз’ясненнями можете звертатись за телефоном     (04744) 4-04-20 або особисто до управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за адресою: вул. Садова, 9/5, кабінет № 17.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *