Моніторинговий звіт соціальної послуги «догляд вдома»

Відповідно до  плану завердженого управлінням праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, проведено моніторинг у відділені соціальної допомоги вдома Центру інтегрованих соціальних послуг, щодо якості надання послуги «догляд вдома». 

В результаті проведеного моніторингу встановлено, що в Центрі інтегрованих соціальних послуг працює 56 соціальних робітників, які здійснюють догляд за 756 особами похилого віку, з них 195 осіб з інвалідністю, які потребують соціальної підтримки.

Відповідно до ст.28 Закону України «Про соціальні послуги», послуги надаються:

1) за рахунок бюджетних коштів;

2) з установленням диферинційованої плати залежно від доходу отримувача соціальної послуги;

3) за рахунок отримувача соціальної послуги або з  третіх осіб.

Охоплено перевіркою, 513 осіб, це  є 67,8% від загальної кількості отримувачів. За результатами оцінювання по всіх критеріях отримано оцінку «добре».

Задля отримання найбільш об’єктивної інформації щодо якості соціальних послуг, необхідної  для оцінки й поліпшення їх якості та вивчення реального стану надання соціальних послуг здійснювалося вибіркове опитування отримувачів соціальних послуг.

Моніторинг оцінки якості здійснювався відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року  № 449 «Про затвердження порядку проведення моніторингу надання та оцінки якості соціальних послуг», наказу Міністерства соціальної політики України від 27.12.2013 № 904 «Про затвердження Методичних рекомендацій з проведення моніторингу та оцінки якості соціальних послуг».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *