Адресна допомога до пенсій членам сімей загиблих військовослужбовців

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 серпня 2020 року № 674 та змін внесених до цієї постанови 28 жовтня 2020 року членам родин військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення та загинули (пропали безвісті), померли внаслідок поранення, каліцтва, контузії або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи  безпосередньо в районах АТО/ООС, з 1 серпня 2020 року встановлено адресну допомогу до пенсійної виплати або державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю.

Допомога виплачується лише членам родини, які втратили годувальника та отримують пенсію або державну соціальну допомогу, розмір якої не досягає 7 800 грн., та дорівнюватиме сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

У разі, якщо пенсія або державна соціальна допомога призначені на двох і більше членів сім’ї, адресна допомога встановлюється в сумі, що не вистачає до 6 100 гривень на кожного члена сім’ї. В усіх випадках загальний розмір такої виплати на всіх членів сім’ї не може перевищувати максимального розміру пенсії (з 1 липня 2020 максимальний розмір пенсії складає – 17 120 грн.).

Після проведеного перерахунку в збільшеному розмірі пенсії на сьогоднішній день отримали 15 осіб, з них 9 осіб – батьки, 1 особа – дружина та 5 осіб – діти загиблих військовослужбовців.  

За більш детальною інформацією звертатися до управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за телефоном (04744) 4-04-20, 3-72-79.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *