Допомога на дітей фізичним особам-підприємцям, які звільнені від сплати ЄСВ

Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради повідомляє, що 01 червня 2020 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 432 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 і від 22 квітня 2020 року № 329.

Цією постановою врегульовано питання призначення допомоги фізичним особам – підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку на кожну дитину віком до досягнення нею 10 річного віку одному з батьків (опікуну), з яким постійно проживає дитина, які:

– зареєструвалися як фізичні особи – підприємці у січні-березні 2020 року;

– отримують пенсію за віком, є особами з інвалідністю та звільнені від сплати за себе єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Також допомога на дітей призначається і виплачується фізичним особам – підприємцям, які до березня 2020 року (включно) перейшли на спрощену систему оподаткування та обрали першу або другу групу платників податку.

Допомога таким особам, які звернулися за її призначенням у травні – червні 2020 року, призначається і виплачується починаючи з травня 2020 року.

Перевірка належності фізичної особи – підприємця до першої або другої групи платників єдиного податку проводиться управлінням праці та соціального захисту населення з використанням даних з Реєстру платників єдиного податку.

Призначення та виплата здійснюється за зареєстрованим або фактичним місцем проживання.

Допомога надається у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідного віку станом на 1 січня 2020 року (1779 грн. до 6 років, та 2218 для дітей до 18 років).

Якщо в період отримання допомоги дитина досягла шестирічного віку розмір допомоги переглядається з наступного місяця.

Для призначення допомоги заявник подає до управління праці та соціального захисту заяву затвердженої форми у паперовій або електронній формі із зазначенням банківського рахунка.

У паперовій формі подаються такі документи:

– копії свідоцтв про народження дітей або виданих компетентними органами іноземної країни і легалізованих в установленому порядку документів, що засвідчують народження дитини (для дітей віком до 10 років);

– копію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземців та особи без громадянства);

– копію рішення про встановлення опіки.

В електронній формі подаються фотокопії вище вказаних документів.

На заяву та документи, що подаються в електронній формі накладається кваліфікований електронний підпис заявника.

Для підтвердження даних про одержувачів пенсій використовується інформація Пенсійного фонду.

Виплата допомоги на дітей припиняється у разі:

  • позбавлення отримувача батьківських прав;
  • відібрання дитини в отримувача без позбавлення батьківських прав;
  • влаштування дитини на повне державне утримання;
  • перебування отримувача під вартою, у місцях позбавлення волі, розшуку отримувача;
  • смерті дитини;
  • смерті отримувача.

Допомога не призначається на дітей, на яких виплачується компенсація послуги «муніципальна няня».

За більш детальною інформацією просимо звертатися в управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за адресою: вул. Садова, 9/5, каб. № 1, 1А, та за телефонами 3-68-42, 3-72-79.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *