Виплати пенсіонерам в квітні 2020 року

1 квітня 2020 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році», якою врегульовано питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки населенню.

А саме, даною постановою з 1 квітня 2020 року встановлено щомісячну компенсаційну виплату у розмірі до 500 грн. особам, які отримують пенсію і яким виповнилося 80 років і більше, та у яких щомісячний розмір пенсії не перевищує 9 205 грн. 19 коп. Водночас, після  встановлення такої виплати пенсія не може бути більше зазначеного розміру.  

Крім того, для громадян старше  80 років,  які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та мають страховий стаж не менше 25 років чоловіки та 20 років жінки, мінімальна пенсійна виплата не може бути меншою, ніж 2600 грн. 

Виплату даної компенсаційної виплати органами Пенсійного фонду України розпочато 7 квітня 2020 року, виплатні відомості передано банкам та відділенням АТ «Укрпошта».

Також, даною постановою передбачено, що органами Пенсійного фонду України та Міністерством соціальної політики України буде проведено виплату одноразової грошової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 у сумі 1000 грн.

Виплату даної грошової допомоги органами Пенсійного фонду України отримувачам пенсій через банківські установи буде виплачено не пізніше 24 квітня, а отримувачам пенсій через пошту, листоноші доставлять допомогу протягом 5 календарних днів з дня надходження коштів. Виплатні відомості банківським установам та відділенням АТ «Укрпошти» передано.

У разі неможливості виплати одноразової грошової допомоги протягом п’яти календарних днів АТ “Укрпошта” забезпечує її виплату та доставку в межах виплатних періодів, але не пізніше 25 червня поточного року.

Нагадаємо, що дану виплату буде виплачено одержувачам пенсій, розмір пенсійних виплат яких не перевищує 5000 грн. станом на 1 квітня 2020 року, одержувачам державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю (крім осіб з їх числа, які одночасно з такою допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника), одержувачам державної соціальної допомоги особам, які на мають права на пенсію, та особам з інвалідністю та одержувачам тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Отримувачам даних видів соціальних допомог виплати розпочнуться починаючи з 27 квітня 2020р.

За більш детальними роз’ясненнями можете звертатись до управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за телефоном (04744) 4-04-20.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *