Шановні мешканці нашого міста запрошуємо Вас відвідати соляну кімнату в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами

Соляна кімната – це спеціалізоване приміщення, умови якого наближені до природних соляних печер. Керований мікроклімат відтворюється за допомогою обладнання, яке насичує повітря частинками соляного аерозолю розміром 1–5 мк в необхідній концентрації. Це дозволяє створювати в кімнаті максимально сприятливий для людини рівень вологості, тиску і температури. Цілюще іонізоване повітря впливає на захворювання дихальних шляхів, воно показане при аденоїдах, астмі, хронічному бронхіті. Також допомагає алергікам знизити частоту й інтенсивність алергічних реакцій та сприяє зменшенню симптоматичних проявів – шкірного висипу, кашлю, нежитю.

Чим корисна соляна кімната:

Під час перебування в соляній кімнаті мікрочастинки солі проникають у найвіддаленіші відділи бронхіального дерева, осідають на шкірі. Вони чинять імуномодулюючу, бронходренажну, протизапальну дії. Сіль також має виражений позитивний вплив і на шкіру. Пригадайте, як покращується її стан після перебування на морських курортах. Показання до відвідування соляної кімнати є наступними:

  • бронхіальна астма поза періодом загострення;
  • рецидивуючі бронхіти;
  • алергічні захворювання дихальних шляхів;
  • період відновлення після перенесених гострих респіраторних вірусних інфекцій;
  • бронхіт курців;
  • захворювання лор-органів;
  • шкірні патології, у тому числі й хронічні (нейродерміти, псоріаз, екзема, вугри, дерматити, надмірна сухість, знижений тонус, подразнення);
  • синдром хронічної втоми;
  • неврози, депресії.

Відвідування соляних кімнат є корисним і для дітей. Проведення часу в приємній обстановці сприяє покращенню самопочуття та настрою. Для отримання ефекту спеціалісти рекомендують пройти 10–15 сеансів тривалістю 40–50 хвилин кожен.

Протипоказання до відвідування соляної кімнати

На жаль, є і така група людей, яким процедури на користь не підуть.
Не рекомендується відвідування соляної кімнати при високій температурі та інфекціях. Людям зі злоякісними пухлинами також краще відмовитися від сеансів. Підібрати альтернативний метод лікування краще гіпертонікам. Хоча соляна кімната при вагітності рекомендована і дуже корисна, жінкам із токсикозом та будь-якими ускладненнями краще утриматися від процедури або проконсультуватися  з лікарем.

Соціально-реабілітаційні послуги в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами надаються за направленнями управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, які можуть отримати в каб. № 6, управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, вул. Садова, 9/5, тел.: 34565, 0677608574.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *