Вивчення уманського досвіду роботи з питань надання інтегрованих соціальних послуг

15-17 квітня 2019 року на базі управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради проходить семінар для керівників соціальних інституцій «Клієнто-орієнтований підхід у наданні соціальних послуг»  по впровадженню проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ GmbH) «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО», вивченню уманського досвіду роботи з питань надання інтегрованих соціальних послуг та обміну кращими практиками надання соціальних послуг на основі клієнто-орієнтованого підходу.

У заході взяли участь 24 керівників установ соціальної сфери з Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, координатор проекту GIZ – Лиска Олексій.

Учасники семінару відвідали  структурні підрозділи Центру інтегрованих соціальних послуг міста Умані,  який об’єднав в одній структурі  мережу соціальних закладів, які надають соціально-реабілітаційні послуги дітям, молоді, сім’ям, людям з інвалідністю, пенсіонерам та іншим вразливим категоріям населення. Досвід роботи по наданню соціальних та реабілітаційних послуг населенню презентувала перед учасниками семінару начальник управління праці та соціального захисту населення Кучер Галина.

Місто Умань пишається здобутками в сфері реабілітації, яку здійснюють 3 Центри реабілітації, що обслуговують майже 2 тис осіб: Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю  «Пролісок» та створений при ньому літній дитячий табір санаторного типу «Мрія»; Центр комплексної професійної реабілітації для осіб з інвалідністю «Барвінок»; Реабілітаційний комплекс для людей з особливими потребами, який є базою для реабілітації поранених учасників АТО області.

Місто Умань увійшло до 5-ти міст-лідерів, які у 2018 році  першими виконали усі вимоги ЮНІСЕФ та отримали статус громади-кандидата світової ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді».

Здійснюється реалізація соціального проекту «Соціальні перевезення Черкащини» з надання транспортних соціальних послуг маломобільним  групам населення для реалізації якого БО «Фонд родини Нечитайло»  придбано 2  автомобілі, один з них на умовах співфінансування.

Всі напрацювання в соціальній сфері м.Умань, створення соціальних закладів, які є відмінні від інших регіонів – це передовий досвід, який вивчається в різних регіонах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *