Відомості про ветеранів війни включать до нового реєстру

1 березня набрав чинності Закон України «Про внесення зміни до статті 3-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 7 лютого 2019 р. № 2684-VIII щодо Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Стаття 3-1 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» раніше визначала повноваження Держслужби з питань інвалідів та ветеранів війни.

Новою редакцією ст. 3-1 врегульовано ведення Єдиного державного реєстру ветеранів війни – системи, призначеної для накопичення, зберігання, захисту інформації про ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей таких осіб та інших осіб, на яких поширюється дія Закону про ветеранів війни.

Реєстр створюється для забезпечення:

1) обліку вищезазначених осіб;

2) реалізації вищезазначеними особами пільг та інших соціальних гарантій, передбачених цим та іншими законодавчими актами;

3) адміністрування потреб вищезезначених осіб;

4) координації діяльності органів виконавчої влади та у випадках, передбачених законом, органів місцевого самоврядування, з питань соціального захисту вищезазначених осіб.

Сукупність відомостей про фізичних осіб (персональні дані), що містяться в Реєстрі, є інформацією з обмеженим доступом. Оброблення таких відомостей здійснюється з дотриманням вимог Закону України «Про захист персональних даних».

Законом встановлено, що відповідальним за забезпечення формування та ведення Реєстру та його розпорядником є Міністерство у справах ветеранів України. Центральні і місцеві органи виконавчої влади, інші державні органи, органи влади Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування безоплатно надають інформацію, необхідну для формування та актуалізації Реєстру.

Законом встановлено, що порядок створення, ведення, доступу до відомостей Реєстру та їх використання, порядок одержання інформації з інших реєстрів і інформаційних баз даних щодо фізичних осіб для внесення до Реєстру, визначаються Кабінетом Міністрів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *