Лекція «День рідної мови»

21.02.2019 року пройшла лекція з нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови з фахівцями із соціальної роботи та з клієнтами Уманського міського центру соціальних послуг.

21 лютого у світі, починаючи з 2000 року, щорічно відзначають Міжнародний день рідної мови. Про підтримку мовного та культурного різноманіття і багатомовності було оголошено під час ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила у жовтні – листопаді 1999 року в Парижі. З метою підтримувати мову, як ознаку культурної приналежності особи.

Для зміцнення державотворчої функції української мови в Україні Міжнародний день рідної мови відзначається з 2002 року. Українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує те, що повинно стати фундаментом її особистості. Недарма говориться, що без усякої іншої науки ще можна обійтися, а без знання рідної мови обійтися не можна.

Оголошуючи українську мову державною, законодавство України водночас гарантує використання і розвиток мов усіх народів, що населяють Україну.

З метою пробудження в учасників почуття патріотизму, любові до рідного краю та повагу до рідної мови під час лекції були висвітлені важливі питання, щодо значення рідної мови в житті людини. Учасники приймали активну участь у лекції, виконували завдання та отримали позитивні емоції.

Мова — це доля народу, і вона залежить від того, як сильно ми всі роститимемо її. Наш народ створював мову віками, багато боровся і бореться за її існування та процвітання. Тому, наше завдання полягає не лише в збереженні набутого, а й у примноженні її багатства для прийдешніх поколінь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *