Бесіда «Самотність, як соціальне явище»

20.02.2019 року в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами з клієнтами Уманського міського центру соціальних послуг відбулася чергова бесіда з курсу Самотність, як соціальне явище.

Самотність – надзвичайно поширене явище сучасного світу. Самотність – це одне з тих тонких, «болючих» питань людської душі, яке зачіпає всіх, незалежно від матеріального стану та віку. Самотність як проблема особистості існувала в усі часи, проте саме в наш час є серйозною соціально-психологічною проблемою сучасного суспільства. У сучасному швидкоплинному світі особистість – як духовний персонаж зі своїми потребами і проблемами, часто не знаходить свого призначення. Вона губиться серед досягнень науки і техніки. Сучасні процеси глобалізації, трансформації знищують традиційні етнокультурні цінності, призводять до утворення людини масового суспільства, котра занурена лише в тілесні потреби. Усі ці фактори загострюють проблему людської самотності, переживання дефіциту спілкування, непорозуміння, позитивних відносин з оточуючими.

З метою попередження явища самотності, під час бесіди, розкривалися питання її різновидів, причин виникнення та шляхів подолання.

Учасники бесіди виявили зацікавленість до теми, приймали активну участь у обговореннях та висловили своє бачення до проблеми.

Сподіваємось, що отримана інформація допоможе учасникам бесіди розвивати позитивне мислення та гармонізувати свій внутрішній світ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *