Конструктивні пропозиції від депутата Черкаської обласної ради на Всеукраїнському семінарі

За дорученням Парамонова Віктора Володимировича – голови постійної комісії Черкаської обласної ради з питань охорони здоров’я участь у пленарному засіданні Всеукраїнського семінару ГО «ВООІ» «Гармонія», який проходив в м. Умань 27 липня 2018 року, взяв заступник голови Комісії, депутат Черкаської обласної ради, Заслужений лікар України Судакевича Валентин Григорович.

Долучившись до виступів та дискусій, обговорень проблемних питань реабілітації осіб з інвалідністю депутат обласної ради звернув увагу на питання діяльності інтернатних установ.    Зазначив, що реформа системи інституційного догляду та виховання дітей передбачає фундаментальні зміни системи інтернатів, в тому числі для розумово відсталих дітей та зникнення їх у сучасній українській державі. У зв’язку з реформою децентралізації процес деінституалізації постає особливо актуальним, адже громада адміністративно-територіальної одиниці, на території якої розміщений інтернат фінансово неспроможна утримувати такий заклад, єдиний вихід – це закриття. Валентин Григорович вніс пропозицію про необхідність розроблення заходів на державному рівні щодо збереження таких інтернатних закладів на перехідному етапі “деінституціалізації” та вжиття заходів щодо використання інтернатів для навчання батьків навичкам здійснення догляду за дітьми з особливими потребами.

Також Судакевич В. ініціював питання перед учасниками семінару щодо запровадження механізму звільнення бізнесових структур від податків в разі надання благодійної допомоги закладам соціального обслуговування осіб з інвалідністю.

Перелік пропозицій Всеукраїнського семінару, доповнено конструктивними напрацюваннями обласного депутата, які підтримані учасниками семінару та будуть направленні до вищих органів влади для відповідного реагування.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *