Уманський міський центр зайнятості інформує!

Попит та пропозиція на ринку праці Умані у розрізі професій та видів діяльності

Протягом січня-червня 2018 року 373 роботодавця міста Умань проінформували Уманський міський центр зайнятості про наявність 1790 вакансій, що на 115 більше, ніж у січні-червні 2017 року.

За видами економічної діяльності: 23% вакансій пропонується в оптовій та роздрібній торгівлі, 16% – на підприємствах та установах переробної промисловості, 15% – у державному управлінні й обороні, 9% – в охороні здоров’я.

Структура вакансій за видами економіічної діяльності за січень-червень 2018 року

За професійними групами: найбільший попит роботодавців спостерігається на представників найпростіших професій (прибиральник службових приміщень, сторож), на працівників сфери торгівлі та послуг (продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів, швачка), на кваліфікованих робітників (водій автотранспортних засобів) та ін.

Структура вакансій за січень-червень 2018 року (за професійними групами)


Станом на 1 липня 2018 року у базі даних Уманського міського центру зайнятості налічувалося 95 вакансій. Крім того, містилася інформація про 73 пропозиції роботи, отримана з інших джерел.

Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 4163,00 грн. (на відповідну дату 2017 року – 3365,10 грн.), у 54% вакансій розмір заробітної плати – вище мінімальної.

Найвищий розмір оплати праці пропонується у вакансіях для головного бухгалтера, бухгалтера, економіста з фінансової роботи, оператора пульта керування (10000,00 грн.) викладача вищого навчального закладу (9832,00 грн.).

Станом на 1 липня 2018 року кількість зареєстрованих безробітних в Уманському міському центрі зайнятості становила 1109 осіб що на 46 осіб менше, ніж станом на відповідну дату минулого року.

Всього протягом січня-червня 2018 року послугами Уманського міського центру зайнятості скористалися 2494 безробітних громадян.

За професійними групами, серед зареєстрованих безробітних переважають працівники сфери торгівлі та послуг; працівники найпростіших професій; законодавці, робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин.

Станом на 1 липня 2018 року на одну вакансію в середньому по місту претендували 12 безробітних осіб.

За професійними групами, найбільше претендентів на одну вакансію – серед законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів (39 осіб), а найменше – серед кваліфікованих робітників з інструментом ( 4 особи).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *