Міжнародний форум муніципалітетів дружніх до дітей та молоді

1 червня 2018 року з нагоди Дня захисту дітей у Києві пройшов перший міжнародний форум муніципалітетів, дружніх до дітей та молоді за участі прем'єр – міністра України Володимира Гройсмана.

Від міста Умань мала честь бути присутньою начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер.

Володимир Гройсман наголосив, що діти – безумовний пріоритет Уряду, і сьогодні ми відкриваємо нові можливості для створення умов для розвитку та самореалізації дітей та молоді в українських громадах.

Учасники форуму ознайомились з кращими практиками реалізації проекту «Громада, дружня до дітей» в інших країнах та спілкувались з міжнародними експертами.

Дуже важливо, щоб ті питання, які стосуються молоді, обговорювалися з молоддю та рекомендації, надані молодими людьми, враховувалися під час імплементації молодіжної політики.

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» передбачає захист 5 базових прав дитини, включаючи право на освіту та охорону здоров’я. Громади, які вестимуть активну роботу в напрямку захисту прав дітей та молоді, отримуватимуть спеціальний статус, який дозволить громаді більш тісно працювати з іншими громадами, як всередині України, так і за її межами, залучати інвестиції, передусім, у соціальні проекти.

Місто Умань увійшло до 20-ти міст, які першими спробують реалізувати ініціативу «Громада, дружня до дітей та молоді».

Реалізація ініціативи сприятиме залученню дітей та молоді до співпраці на всіх етапах розвитку міста, а також допоможе досягти цілей сталого розвитку на місцевому рівні.

Зі слів Галини Михайлівни, це надзвичайно важливо та відповідально, адже діти та молодь, їх безпечне, комфортне зростання та становлення особистості – це не тільки майбутнє, а й сьогодення, яке вже настало, саме тому потрібно бути активними вже сьогодні для того, щоб мати краще майбутнє завдяки більш якісній та дієвій молодіжній політиці в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *