Вихідні у травні 2018 року

Наприкінці квітня – на початку травня українці відпочиватимуть чотири дні поспіль.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 року №1-р про перенесення робочих днів у 2018 році.

Уряд ухвалив рекомендувати керівникам підриємств, структур і організацій перенести в 2018 році робочий день із понеділка, 30 квітня, на суботу, 5 травня. Відтак, українці матимуть 4 вихідних поспіль – із 28 квітня по 1 травня.

Законом України від 16 листопада 2017 року № 2211 "Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів" скасовано вихідний день 2 травня.

Державними вихідними днями будуть середа 9 травня (День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні) і понеділок 28 травня. Так як у 2018 році Трійця припадає на 27 травня, тож у понеділок 28 травня – вихідний відповідно до статті 67 Кодексу законів про працю України (у разі збігу святкового чи неробочого дня з вихідним – вихідний день переноситься на наступний після святкового чи неробочого дня).

Напередодні святкових та неробочих днів працюємо на годину менше. Ця норма стосується як працівників із п’ятиденним, так і з шестиденним робочим тижнем.

Нагадаємо, що розпорядження Кабміну щодо перенесення робочих днів має рекомендаційний характер.

У разі прийняття рішення про перенесення робочих днів роботодавець за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації видає відповідний наказ не пізніше, ніж за два місяці до настання таких днів.

За консультаціями звертайтеся в управління за адресою: вул. Садова, 9, кабінет № 25 (телефон 3-68-41).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *