Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам з 1 квітня 2018 року

Пенсіонери, які після призначення (перерахунку) пенсій продовжували працювати та набули не менше 24 місяців страхового стажу, як правило, через кожні два роки звертаються до територіальних управлінь Пенсійного фонду України із заявою для проведення відповідного перерахунку пенсії.

Відповідно до статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в цьому році вперше з 1 квітня та кожного наступного року органи Пенсійного фонду проводитимуть автоматично (без додаткового звернення) перерахунок пенсії тим особам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули права на проведення перерахунку, тобто мають не менше 24-х місяців страхового стажу.

Даний перерахунок проводитиметься на найбільш вигідних для пенсіонера умовах, тобто з урахуванням стажу після призначення (перерахунку) пенсії, або з урахуванням стажу та заробітної плати після призначення (перерахунку) пенсії.

На сьогодні Пенсійним фондом перерахунок пенсії здійснено автоматизованим способом особам, які отримують пенсію за віком, по інвалідності та пенсіонерам, які отримують пенсію за вислугу років і на момент перерахунку досягли пенсійного віку.

За більш детальними роз’ясненнями Ви можете звертатися за телефоном 4-04-20 або особисто до управління праці та соціального захисту населення за адресою вул. Садова, 9, кабінет № 17.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *