Інформаційно-роз’яснювально-профілактичні заходи фахівців із соціальної роботи Уманського міського центру соціальних послуг щодо запобігання захворюванню на туберкульоз

Протягом І кварталу 2018 року фахівці із соціальної роботи Уманського міського центру соціальних послуг проінспектували 1746 сімей, з них 426 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, де виховується 329 дітей. Усім сім’ям надається допомога у вирішенні проблемних питань. Під соціальним супроводом перебуває 49 сімей. (У 2017 році охоплено послугами 6698 сімей, у них 6140 дітей. Під соціальним супроводом перебувало 98 сімей).

Фахівці із соціальної роботи постійно проводять цілеспрямовану інформаційно-просвітницьку роботу серед дітей, молоді та вразливих категорій сімей щодо профілактики соціально-небезпечних хвороб.  Головна мета даних профілактичних заходів полягає в тому, щоб змінити ставлення людей до власного здоров’я, вести здоровий спосіб життя, відмовитися від шкідливих звичок, запобігти виникненню і поширенню туберкульозу та інших інфекційних захворювань.

Враховуючи те, що хворіють на туберкульоз частіше всього люди, які зловживають алкоголем та тютюнопалінням, фахівці із соціальної роботи постійно проводять профілактичну роботу щодо дотримання здорового способу життя та відмови від шкідливих звичок у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Напередодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед дітей, молоді та вразливих категорій сімей щодо запобігання захворюванню на туберкульоз та вчасне виявлення хвороби, шляхи поширення збудника туберкульозу і що чекає людину в разі відмови від лікування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *