Безбар’єрна Умань

Одним з напрямів роботи Уманської міської ради, управління праці та соціального захисту населення є створення безбар’єрного доступу до всіх громадських об’єктів міста, в тому числі до об’єктів соціальної інфраструктури для осіб з інвалідністю.

З метою комплексного вирішення проблем інтеграції людей з особливими потребами в місті діє Програма комплексного вирішення проблем інтеграції людей з інвалідністю «Безбар’єрна Умань», якою передбачено  ряд заходів та завдань щодо забезпечення:

  • безперешкодного  доступу осіб з інвалідністю до об’єктів житлового, соціального та громадського призначення;
  • виконання чинного законодавства стосовно заходів пристосування інфраструктури міста до потреб людей з інвалідністю;
  • громадського контролю щодо відповідності житла, виробничих будинків та інших будівель, споруд, установ та закладів, дорожньо – тротуарної мережі, транспорту, засобів зв’язку та інформації вимогам чинних будівельних норм безперешкодного доступу;
  • сприяння розвитку середовища життєдіяльності маломобільних груп населення.

Розпорядженням міського голови О. В. Цебрія оновлено склад комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, проводяться засідання. На засіданнях Комітету заслуховується інформація про стан виконання в  м. Умань чинного законодавства щодо забезпечення безперешкодного доступу людей з інвалідністю до об’єктів житлового та громадського призначення міста та вносяться пропозиції і шляхи вирішення проблемних питань.

Забезпечено вільний доступ людей з обмеженими фізичними можливостями до 321 об’єкта соціального призначення, 12 світлофорів обладнані звуковим сигналом, встановлено 4 світлодіодних світлофори на перехресті вулиць та 2 обладнано пристроями мовного супроводження. На будівлі управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради розміщено тактильну табличку з інформацією, зазначеною шрифтом Брайля.

Додаток:  Розпорядження міського голови від 26.12.2017р. №312-р «Про забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур» розміщено на сайті Уманської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *