Засідання з нагоди Міжнародного дня боротьби з туберкульозом

Щороку 24 березня відзначається Міжнародний день боротьби з туберкульозом. У цей день світова спільнота звертає увагу населення планети на серйозну проблему сучасності, що становить загрозу здоров’ю людей в усьому світі.

За офіційними даними ВООЗ, у світі близько 9,6 млн. осіб хворіють на туберкульоз, щорічно близько 1,5 млн людей помирає внаслідок цього захворювання.

21 березня 2018 року в КЗ «Уманський міський центр первинної медико-санітарної допомоги відбулось засідання з нагоди Міжнародного дня боротьби з туберкульозом.

Заступник міського голови Жанна Лозінська зазначила, що за кошти міського бюджету проведено ремонт фтизіатричного відділення на суму 923,8 тис.грн. та придбано флюорограф вартістю понад 1,7 млн.грн для КП «Уманська міська лікарня»

Жанна Петрівна наголосила, що своєчасне виявлення туберкульозу є вирішальним фактором для його ефективного лікування, а здоров’я уманчан є найважливішим та пріоритетним питанням для міської влади.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер наголосила про важливість співпраці відділу охорони здоров’я Уманської міської ради та структурних підрозділів управління праці та соціального захисту населення.

Про епідеміологічну ситуацію в Україні, Умані та Уманському районі, роботу протитуберкульозного диспансерного відділення та проблеми в роботі протитуберкульозної служби ознайомив завідувач протитуберкульозним диспансерним відділенням КП «Уманська міська лікарня» Юрій Костюк.

В.о. директора КП «Уманський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Юрій Пальчак проінформував присутніх про особливості медичної реформи та надав відповідні рекомендації.

Про раннє виявлення туберкульозу у дітей та підлітків доповіла лікар-фтизіатр Уманської міської лікарні Людмила Судакевич.

Про роботу з особами з числа групи ризику: бездомними, звільненими та особами із залежностями проінформавала директор Комплексу з надання соціальних послуг бездомним, звільненим та особам із залежностями Людмила Кокоєва.

На завершення відбулось обговорення актуальних питань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *