Координаційна рада з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей і учнівської молоді

28 лютого 2018 року в управлінні праці та соціального захисту населення відбулась  координаційна рада з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей і учнівської молоді за участі: відділу у справах сім’ї та молоді, відділу освіти, служби у справах дітей, відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Уманського міськрайонного управління ГУ ДПСС в Черкаській області, відділу житлово-комунального господарства, відділу охорони здоров’я, Уманського РВ Управління ДСНС України у Черкаській області.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер ознайомила із заходами з реалізації Стратегії відпочинку та оздоровлення дітей на 2018-2020 роки.

Присутні затвердили план роботи координаційної ради з оздоровлення відпочинку, зайнятості дітей і учнівської молоді.

Галина Михайлівна зазначила, що організація оздоровлення та відпочинку дітей та учнівської молоді влітку 2018 року в місті Умань здійснюється відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» та  міської програми оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді на 2015-2020 роки (затверджена рішенням Уманської міської ради від 17.09.2016 р. №4.5-74/6) зі змінами.

Із загальної кількості дітей шкільного віку 7466 осіб, планується охопити оздоровленням і відпочинком 7,2 тис. дітей (97%), в тому числі оздоровленням 3,0 тис. дітей (40%) та 4,2 тис. дітей (57%) відпочинком. Планується збільшити показник охоплення дітей послугами оздоровлення на 2% в порівнянні з минулим роком.

Працюємо над забезпеченням оздоровленням і відпочинком 100% дітей пільгової категорії: з початку року вже 44 дитини, які перебувають на обліку в поліклінічному відділенні Уманської міської дитячої лікарні, забезпечені оздоровленням в санаторних закладах.

На сьогоднішній день 48 дітей з інвалідністю пройшли реабілітацію в Центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок».

З 21 лютого по 13 березня 2018 року 5 дітей  пільгових категорій оздоровлюються в ДПУ «МДЦ «Артек».

На завершення відбулось обговорення актуальних питань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *